• T
    thoughton

    Just a quick recap since the recent server issues lost some posts:

    • Since 17.9.1, the unicode glyphs have stopped rendering for me when running via Kode Studio on Mac OS X 10.9.5 (Intel HD Graphics 3000).

    • I've uploaded a sample to KodeGarden (link below), but that also has an unusual (possibly unrelated problem) where it works for me (including the unicode glyphs) when I first click and follow that link, but if I then click "Compile & Restart" nothing renders whatsoever.

    http://kodegarden.org/#64ae5817bb734b4e10816a8c3a65b91aa4a2745a

    posted in Kode read more
  • T
    thoughton

    @lubos Hey, thanks Lubos. I've just created an issue here: https://github.com/luboslenco/zui/issues/27

    posted in Kode read more
  • T
    thoughton

    Hmmm, "Krom"...? What is this? 🙂

    posted in Kode read more
  • T
    thoughton

    An update to the "mystery" of the non-working sizes from my previous post:

    It turns out the unicode characters weren't drawing for sizes 12 & 24 because those were the "fontSize" and "fontSmallSize" parameter values I was passing into the constructor for the instantiation of my Zui object.

    If I change the sizes passed into Zui then those sizes stop working instead; and if I comment out the Zui instantiation entirely (as I had when writing my previous post) then all sizes work fine.

    (Note: in all these cases I'm not actually using Zui for anything - I'm just instantiating it.)

    So it sounds like this may actually be a Zui library issue instead...

    posted in Kode read more
  • T
    thoughton

    That's great Rob, thanks! Setting the fontGlyphs is fine for me as there's only a handful of characters I need to use anyway.

    Incidentally, I did encounter some slightly strange behaviour whereby my unicode character wouldn't display at a couple of font sizes (strangely enough, at the sizes 12 & 24 where the rest of the text looked the best, so presumably it was at multiples of its "native" size). However, just as I was trying to isolate whether it was an issue with my code, or perhaps with the font itself, all of a sudden it started working fine - and it continues to work fine now.

    So that remains a bit of a mystery...

    posted in Kode read more
  • T
    thoughton

    Hi,

    I've been trying to draw a string containing unicode characters, but I'm not having any success.

    Naively I've just been pasting the characters into the code like so:

    g2.drawString("♠");

    But the character simply doesn't draw.

    I found a tweet from Rob from a little while ago saying there were some Haxe-related complications with drawing unicode characters; but it did also suggest there was perhaps a way.

    Does anyone have any tips?

    Thanks!

    posted in Kode read more
  • T
    thoughton

    @Robert Ahha, yes that would explain the 1000s of commits! Great to hear that you've merged VSCode 1.0 in so quickly. Thanks for keeping the build repositories up-to-date - I shall keep an eye on the Downloads page then.

    posted in Kode read more
  • T
    thoughton

    @Robert Hi, I was just wondering if you recommend those of us following Kode Studios's development keenly to build from source to keep up-to-date? Is the GitHub repo generally stable?

    I only really ask because I notice there's apparently been 2000+ commits according to GitHub since the most recent download release, which makes me wonder what cool new features I might be missing out on! 😉

    And out of curiosity, in the longer term, is the plan to use a similar self-updating mechanism to what other Electron-based projects such as Atom and VS Code use?

    Cheers!

    posted in Kode read more
  • T
    thoughton

    I just wanted to say this is an extremely exciting development! Thanks for all the great work.

    posted in Kode read more

Looks like your connection to Kode Forum was lost, please wait while we try to reconnect.